Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Sun's java on linux

Ένα απο τα πιο συχνά προβλήματα στο Debian είναι η σωστή υποστήριξη της java, και για την ακρίβεια, η υποστήριξη της ΣΩΣΤΗΣ java. Το Debian διαθέτει το JRE, το JDK και λοιπά της SUN σαν non-free πακέτα του στυλ sun-java5-*, ενώ προσφέρει διάφορες εναλλακτικές όπως το GCJ (GNU compiler for java) τα οποία όμως δεν παίζουν αρκετά καλά προς το παρόν με αποτέλεσμα πολλά λάθη σαν και αυτά:

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: [***]
at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.90)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: javax.swing.GroupLayout not found in gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader{urls=[file:./], parent=gnu.gcj.runtime.ExtensionClassLoader{urls=[], parent=null}}

Για να εγκαταστήσετε την σωστή έκδοση της Java, βεβαιωθείτε οτι έχετε στα repositories του apt την επιλογή non-free, εγκαταστήστε όποια πακέτα απο το sun-java5- θέλετε και αφού η εγκατάσταση ολοκληρωθεί πατήστε:

sudo update-alternatives --config java


Διαλέξτε την επιλογή: /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java.

Στο τέλος θα πρέπει να δείτε: Using '/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java' to provide 'java'.

Αυτό ήταν!

απο το http://ventrix24.blogspot.com/

2 σχόλια:

Dimitrios Menounos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dimitrios Menounos είπε...

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω αποκλειστικά σε Linux περιβάλον. Η φτωχή μου εμπειρία από την επαφή με τις εξής διανομές: Fedora, Ubuntu/Debian (και ελάχιστα με CruxPPC) λέει:

*) Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τον package manager για τίποτα σημαντικό - ειδικά οταν έχει να κάνει με Java. Είτε αυτό είναι το runtime, είτε το IDE είτε ένας server.

Στα εργαλεία της δουλειάς, χεράτη εγκατάσταση από το "μαμά tar.gr" στο /opt (ή στο /usr/local). Έτσι είσαι σίγουρος οτι δεν έχεις εισαγώμενα προβλήματα από τρίτους + έχεις μια 100% portable μέθοδο για όλες τις διανομές.

Παράδειγμα τελευταία αναβάθμισα 2 workstations σε Ubuntu 8.04 και Fedora 9 από πλήρες format και πέρασα όλα μου τα εργαλεία (βάσεις, runtime, IDEs, libraries, κ.α.) με την ίδια ακριβώς μέθοδο από το ίδιο DVD και μου πήρε κανένα 2 ωράκι max.

Μόλις αξιωθώ θέλω να γράψω ένα blog γιαυτό το θέμα.